Team Rynkeby är ett nordeuropeiskt välgörenhetsprojekt där deltagarna varje sommar cyklar gemensamt till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Under 2018, samlades totalt €9.4 miljoner in. I Sverige går donationerna oavkortat till Barncancerfonden. 2019 kommer Orwak att vara med som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping, där vår medarbetare Anders Lorentzson är en av de engagerade cyklisterna.

CYKLADE TILL PARIS FÖR ATT SE TOUR DE FRANCE

Team Rynkeby grundades 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Juiceproducenten Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men deltagarna var så duktiga på att skaffa sponsorer att de fick in ett överskott på €5100. Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus och det var början på en ny tradition!

2100 CYKLISTER FRÅN SJU LÄNDER

Team Rynkeby består idag av 2100 cyklister fördelade på 54 lag från Norden och Tyskland. De hängivna deltagarna väljs ut bland tusentals sökande och under närmare ett år av fysiska förberedelser inför den 130 mil långa cyklingen till Paris, förbinder de sig också att aktivt samla in pengar till allvarligt sjuka barn. I Sverige går pengarna från landets sponsorer oavkortat till Barncancerfonden och är öronmärkta för klinisk forskning.

Photo: Thomas Nørremark

Photo: Thomas Nørremark

ORWAK ÄR MED SOM GULDSPONSOR

“Att bidra till att hjälpa barn som drabbats av cancer är definitivt ett värdigt och hjärtevärmande ändamål som engagerar oss. På Orwak är vi glada över att medverka som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping 2019 och vi är stolta över vår medarbetare Anders, som är en av de entusiastiska deltagarna i projektet och kommer att cykla till Paris i sommar!”

Anders Lorentzson, Orwak, a seasoned cyclist and a member of Team Rynkeby 2019, will ride to Paris for the benefit of children with cancer.

Anders Lorentzson, Orwak, en erfaren cyklist och medlem i Team Rynkeby Jönköping 2019, cyklar till Paris i sommar till förmån för cancerdrabbade barn.

VARJE BIDRAG VÄLKOMNAS

Team Rynkeby Jönköping välkomnar varmt varje gåva till insamlingen. Det är inte summan utan tanken, viljan och antalet givare som räknas. Vill du vara med och bidra går det bra att swisha till jönköpingslagets eget Swishnummer 123 426 2945 eller kontakta Anders: anders.lorentzson@orwak.com

Ladda ner denna artikel som PDF

Läs mer om Team Rynkeby